0

Havreotto

Vad kan man göra om man råkar ha en burk torkad svamp som man fått en gång för länge sen av sin omtänksamma mamma, en liten rödlök, mathavre, en bit lagrad ost, en skvätt grädde, och lite timjan?

Svar: en härlig havreotto. Och snabbt går det också!
 
Havreotto
Svamp, färsk, torkad eller fryst
en liten rödlök
olja
mathavre
vatten, lite mer än havren
t.ex. 2 dl havre, 2 1/2 dl vatten
grönsaksbuljong
en bit lagrad ost
en skvätt grädde
timjan efter smak, färsk eller torkad
*
Fräs svamp och rödlök några en liten stund i olja
häll på mathavre, vatten och lite buljong
koka cirka tio minuter
riv ner osten och låt smälta
häll på grädde till krämig konsistens
krydda med timjan, salt och svartpeppar efter behag
rör om och låt allt bli varmt
*
Klart att äta!
*
Det ser kanske inte så mycket ut för världen, men smakar desto bättre! Lite vitlök att fräsa med i början kunde nog vara gott, det ska jag prova nästa gång.
 
Recept från Ica Buffé och Det gröna skafferiet.
 
 
 
Allmänt Mat Havreotto grädde havreotto köttfri måndag. köttfritt mathavre ost rödlök svamp timjan vegetariskt

Kommentera här: