3

Fastan

Nu hörni är fastan här och i år blir det på allvar för mig. Jag har bestämt mig för att ge mig sjäv en chans att komma ifrån det här lömska vita sockerbegäret jag dras med. Jag vet inte riktigt hur långt man kommer på fyrtio dagar, men jag hoppas verkligen att jag ska komma dit att jag inte längre känner mig sugen på socker. Där har jag aldrig varit än. Jag älskar att fika, bullar och kakor är min stora fallgrop, och jag känner mig nästan lite nervös faktiskt. Det här kommer jag att få kämpa med, men jag vill verkligen prova, se hur det är, om jag klarar det. För ett liv utan vitt socker tror jag egentligen är ett mycket bättre liv. Glädjen och njutningen kan man ju få ändå, för det finns massor av goda alternativ för den som är villig att tänka om lite. Vi får väl se vart det hela leder och vilka smarriga nya favoriter jag kan dela med mig av i slutänden!
Inspirerad av min skärmfria zon i sovrummet, som för övrigt fungerar väldigt bra och känns som en befrielse, har jag också bestämt mig för att vila från alla sociala medier, inklusive den här bloggen under fastan. Det blir inte heller lätt. Jag kan redan känna rastlösheten inuti och i fingrarna när de trevar efter telefonen för att fördriva en överbliven sekund eller två. Jag vet precis hur nyfiken jag kommer att vara på vad som händer med er alla, vilka spännande artiklar och fantastiska bilder jag missar och jag kan känna den krypande känslan som kommer att gnaga i mig åtminstone första veckan jag inte sysselsätter mig med skärmen. Men jag vet också att det finns tusen andra fantastiska saker som väntar på mig, varenda överbliven sekund. Det är bara att ta för sig och vältra sig i allt det där som jag annars missar, och jag vet att det kommer en vila till slut. Efter ett tag övergår det faktiskt till att vara bara vila, att ha all den där tiden till annat, och dit längtar jag. 
Så nu får ni också chansen att vila från att hålla koll på mig. Här kommer det att vara tyst som i graven. Ingenting att ödsla tid på. Jag önskar er en fin och vilsam fastetid och hoppas ni vill komma tillbaka till skärtorsdagen, den 24:e mars, då bryter jag min bloggfasta och om allt går enligt planerna sitter då hela den här familjen på tåget mot Varberg! 

Vi ses då!






Allmänt bloggfasta facebookfasta fasta instagramfasta sockerfasta sockerpasta