Så väldigt goda nuggets
Här kommer ett recept på veggo-nuggets som är så väldigt goda att alla utom en i familjen äter dem med glädje. Lätta att svänga ihop är de också, och till skillnad från färdigköpta så innehåller de förstås inte några konstigheter utan en hel del bra grejer istället. Quinoa till exempel, som ger både kostfibrer, en massa mineraler och vitaminer, fullvärdigt protein och bra fetter som omega-3. Mandel som är protein och fiberrik och fullproppad med mineraler och bra fetter. Och linfrö som också bidrar med kostfibrer, protein, järn och omega-3. Jag är så glad att ha hittat ett sätt att få barnen att stoppa i sig allt det och till på köpet tycka det är gott. Åtminstone två av dem.
Quinoanuggets
Tre dl kokt quinoa
(cirka en dl okokt)
en halv gul lök
två ägg
en och en halv dl riven ost
två tsk japansk sojasås
ett krm svart eller vitpeppar
två msk krossade linfrön
rapsolja till stekning
*
Finhacka löken och blanda med övriga ingredienser i en bunke
*
Forma nuggets och
stek riktigt knapriga i ordentligt med olja, ett par minuter på varje sida så färgen blir fin
*

Gott att servera till är ris eller klyftpotatis och currycoleslaw, det vill säga rivna morötter och vitkål med yoghurt, curry, salt, peppar och lite honung. Här är den dock i sina beståndsdelar, oblandad så att alla kan välja efter smak.
En himla bra rätt att laga när man kokat för mycket quinoa, med eller utan avsikt!
Receptet har jag modifierat lite från en fin kokbok jag fick i födelsedagspresent
"Mera vego, mat för hela familjen" av Sara Ask och Lisa Bjärbo